HTML

Baby Orchidea

2011 november 7. volt házasságunk eddigi legboldogabb napja! Aznap délelőtt, amikor halovány rózsaszínről sötét bordóra vált a teszt pozitív csíkja, már sejtettük, hogy életünk ezután szebb lesz, mint valaha. De ami következett, az mindent felülmúlt.... 2011. 07. 13.-án megszületett kicsi lányunk, Kendra, és vált múlandó életünk múlhatatlan szerelmévé. "Túl az értelmemen, ősi életem gyökereivel fogózom beléd és hallom, érzékelem, hogy súgsz valamit formáid az örök ellentéteket ellensúlyozzák színeiddel a láthatatlan ösvényt világítod meg s én vándorolok benned egyre önfeledtebb nyugalommal."

1 év 5 hónapos

2012.12.14. 21:23 :: Mercsi

Még 1 hónap, és másfél éves...

Jó sokat kihagytam most az írásban, pedig szerintem most fejlődött a legtöbbet, ezekben a hónapokban. Vagy pont ezért nem írtam, mert csak kapkodtam a fejem és nem volt időm írni?

Miku.jpgVolt nálunk a Mikulás, annyira jól sikerült az az este, igazi meghitt, ünnepi hangulat volt, mindenhol feküdt vagy ült valaki, Pöttöm közöttünk cikázott, extázisban volt, imádja, ha sok ember van, ha meg ráadásul családtagok, akkor pláne! Sidivel annyira emelte az est fényét nekünk, hogy láttuk, hogy a Pöttöm milyen boldog ebben a szituban! 10ig! hagytuk lumpolni, nem volt szívünk megvonni tőle a szórakozást:o)

Most néhány hete nagyon ráhajtott a beszédtanulásra, szinte mindennek mondja az elejét, amiből kiderült számomra, hogy nagyon sok mindennek már tudja a nevét, benne van a kis szótárában, csak még nem tudja kimondani. Olyan sokszor van olyan, hogy odaadok neki pl. egy kiflit, de nem is mondom hogy mi az, és ő mutogatja hogy "ki", "ki", és ilyenkor rájövök, hogy egyemmeg ezeket elleste tőlünk, hogy minek mi a neve. 

Mondjuk van amit az istennek sem akar megjegyezni, a mandarinra és a narancsra pl. mindig azt mondja hogy "ba", tehát hogy banán:o)) De az almát, kivit azonnal tudja. És az almát szépen ki is ejti, hogy alma.

Ha megyünk a boltba, akkor mondja, hogy "boba"! :o)

A használt pelust mindig megfogja, mondja is hogy pepu, és viszi a kukába, közben mondja hogy kuka!

Amit most nagyon cukin mond, az az "elgurult", és a "Zsozso", ami Ruszkai Zsoltit jelenti, de ezt annyira imádom ahogy mondja:o)

A vizet fordítva mondja, hogy zív:o) vagy inkább zsív:o) A cumkó az kó. A varjút is mondja már, meg utánozza hogy ká-ká! A tápi az papi. Teót szokta emlegetni, úgy hogy Tetó:o) Katinkából meg szegényből Ka-ka lett:o) A legszebben a mamát, a dédit, a papát, a Tatát, a Pipit és az apát mondja!

A labda most valamiért átneveződött "den"-re, ezt egy nap százszor mondja. A "vijá" egyszerre jelenti a virágot és a világít-ot is.

Van egy kedvenc TCS száma, a Kirakatszív, abban az a refrén, hogy "Nem, nem! Nem marad épen!", és arra mindig ő is kiabálja, hogy "Nem! nem!" és vissza kell rakni a youtube-on végtelenszer! És ha már mást rakok be, akkor csak néz rám és mondja hogy "Nem!, Nem!" :o))

Ma nagyon aranyos volt, mert ette a palacsintát, és mondom neki, hogy adjál anyának egy kis palacsintát - és tartottam a tenyeremet, erre egy határozott mozdulattal, póker arccal belecsapott a tenyerembe. Pacsi vagy palacsinta, nem mindegy? Mennyi ilyen van, amit olyan rossz, hogy nem írtam le!

A mama, a dédi és Pipi, a három nagy "ikon", mi csak így nevezzük, ezeket folyamatosan emlegeti, és látszik, hogy tényleg jár az esze rajtuk, mert valamit mindig mond, ami hozzájuk kapcsolódik. Dédihez a "jaajaajaaj", Mamához a Bim-bam, vagy a S-Sz-S-sz, Pipihez most folyamatosan hozzáteszi, hogy Dúdá, így nevezte el Gyurit!! De annyiszor mondta már, én mindig mondom hogy "Gyuri", ő meg utánam mondja hogy "Dúdá":o))) Mert ma ők vigyáztak Pöttömre, amíg én végre elintéztem az árfolyamrögzítést.

Rengeteget halandzsázik, de olyan összefüggően, folyamatosan, mintha egy létező nyelven dumálna. Még úgy egy igazi nagy dumát nem vettem fel, de itt egy kis ízelítő:


Kep 017.JPGLegkedveltebb játékok: az örökzöld kulcs, a rongyok (terítgeti őket egyfolytában, néha bejövök, és 3-4 játék gondosan le van takargatva), a Lius-féle zenélő kocka - ez a legkedveltebb játéka, sokszor rácsücsül és akkor ugye nyomódik be a zenélő gomb de csak egy hangon, -hosszú távon nem mondom hogy nem kezd már folyni a vér a fülemből, de furcsa módon valahogy nem idegesítenek ezek a zenélő cuccok amúgy. A babakocsi, de nem babát tol benne, mindig valami mást, főleg a szopikendőt, vagy hűtőmágneseket, illetve nagy előszeretettel ücsörög benne:o)) A cipők! Mérettől függetlenül imád cipőket húzogatni a lábára!

Cipok1.jpg

Kedvenc kajája a paradicsomos húsgombóc, de nagyon szereti a csirkehúst - mindenféle formában. Már mindig egyedül eszik, bár néha totál át kell öltöztetni, de szeret így kísérletezni, és egyre ügyesebben lapátolja a falatot a kanállal a szájába. Már a tejbegrízt sem kanalazom neki. Legalább amíg bíbelődik, van egy kis időm.

IMG_0036.jpgÉjszaka mostanában 2-3x felsír, vagy inkább nyöszörög, de általában csak be kell adni a cumit, meg kicsit megsimogatom, és alszik tovább. Azért jó lenne, hogy ha mire megszületik a kisöcsi, már végigaludná az éjszakát! Legalább az egyik...

Reggel 7:00kor kel általában, este 8:00-kor fekszik. Az elalvás még mindig problémamentes, nappal is, este is. És még mindig áldjuk az eget ezért! :o))

Most volt itt tata, és kicsit itthon hagytuk őket este, és úgy találtunk rájuk, hogy tata ölében aludt a Pöttöm. Elkámpicsorodott egy kicsit, és tata elringatta:o) Biztos jó lehetett - mindkettőjüknek:o)

Amitől olvadozunk folyamatosan, az a simogatása és a puszija. Főleg simogatni szokott, csak úgy a semmiből odahajol, és megsimogatja az arcunkat. Ennél nem tudom, mi lehet jobb érzés. Mert nála még ezer százalékosan nem húzódik emögött semmi érdek, semmi megfontoltság, csak úgy egyszerűen jön belőle a szeretet. Pipi is mondta, hogy hozzá is csak úgy odahajolt ma egyszercsak, és megpuszilta. Nem lehet vele betelni...

Apa.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babyorchidea.blog.hu/api/trackback/id/tr544965846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása