HTML

Baby Orchidea

2011 november 7. volt házasságunk eddigi legboldogabb napja! Aznap délelőtt, amikor halovány rózsaszínről sötét bordóra vált a teszt pozitív csíkja, már sejtettük, hogy életünk ezután szebb lesz, mint valaha. De ami következett, az mindent felülmúlt.... 2011. 07. 13.-án megszületett kicsi lányunk, Kendra, és vált múlandó életünk múlhatatlan szerelmévé. "Túl az értelmemen, ősi életem gyökereivel fogózom beléd és hallom, érzékelem, hogy súgsz valamit formáid az örök ellentéteket ellensúlyozzák színeiddel a láthatatlan ösvényt világítod meg s én vándorolok benned egyre önfeledtebb nyugalommal."

Gabika 2 hónapos

2013.07.31. 23:23 :: Mercsi

Olvasgattam a Kendráról szóló bejegyzéseket, hogy lássam, mi vár ránk mostanában.

Az éjszakákban nagyjából egyformák, és Kendra 3 hónapos korában már végigaludta az éjszakát, szerintem Gabika sincs messze tőle. Már kétszer végig is aludta. De egyébként ha nem alussza végig, akkor is abszolút lehet rá építeni, mindig nyugodtan, sírás nélkül alszik hajnalig, és 3-4-5 körül kel fel szopizni. De akkor sem sírva, hanem arra ébredek, hogy cuppog, nyalja az öklét, és rá van feszülve az ágyrácsra teljesen, totál bekúszik a sarokba:o) Ki tudja, meddig csinálja ezt, mire meghallom...:o)

Kendra soha nem vándorolt az ágyban. Szinte 6 hónapig csak egy helyben feküdt. Gabikától félni kell, hogy leesik a kanapéról is. 

Attól a mondattól kikészültem a Kendra blogban, hogy "Kendra soha nem sír, kb 3 naponta 20 percet". Istenem, milyen szerencsések voltunk. Hát ez most nem így van...  Pont fordítva. Annyit van csendben...

20130707 092.JPG

Gabika jó sokat sír, gyakorlatilag ha ébren van, akkor átlag 10-15 percet tud meglenni sírás nélkül. Nagy ritkán kicsit többet. Néha van olyan nap, amikor totál kiborulok. Ilyen volt a tegnapi pl. S. is tanuja volt és ő sem tűrte jobban, pedig azért neki kötélből vannak az idegei.

Nagyon aranyos feje van Gabikának. Ahogy ül ebben a pihenőszékben, kis tokája kigyűrődik az álla alá, és ha ránéz az ember mosolyogva, akkor visszamosolyog olyan kedvesen... Ő is úgy kezdte a mosolygást, mint Kendra, olyan kacsintósan, oldlra húzva a száját:o) Ennél cukibbat....

Ezt még 1 hónapos korában fotóztam:o)

P7270152.JPG

Azóta a vigyorgás már "megszokott" dologgá vált, bár a kifejtett hatását nem lehet megszokni, annyira szívet melengető... És az a néma teli szájjal nevetés... Emlékszem, az Kendránál is úgy tetszett... Mert jó dolog az is, mikor már hanggal nevet, ne ez is olyan érdekes, mikor némán de teli szájjal röhög:o)) És mikor kiad egy kis pici hangot, akkor arra a pillanatra mindig előreemelkedik a két kis válla:o) Még az egész testét kell használnia hozzá, hogy kiadjon  egy hangot... annyira édes!

A szoptatás nem úgy megy, mint Kendránál, nála nagyon bevált a 3óránkénti szoptatás. Már szinte óramű pontosságga, 3 óránként kezdett sírni hogy éhes. Ez nagyon megmaradt, mert sokszor mondjuk ha 3-kor kellett szopizni, akkor már 2:58-kor néztük S.-vel, hogy na mindjárt elkezd sírni. És elkezdett.

Gabikánál kaotikus a helyzet, egyrészt nagyon kevés ideig szopizik, és úgy elalszik rajta, hogy hiába ébresztgetem, kettőt beleszív és alszik tovább. Na nem úgy, mint mikor abbahagyom. Akkor bezzeg egyből felébred, pár perc után. Úgyhogy végülis azt mondhatom, hogy igény szerint szoptatok.

2 hónaposan kerek 6 kiló volt. 60 centi. Azt mondták, hogy ezek egy 4-5 hónapos gyerek méretei. Én megmondtam, még terhesen, hogy érzem, hogy pufók, vasgyúró kisfiunk lesz. Nem olyan kis kampólábú kis szöcske, mint Pöttöm volt:o)))

Volt egy idő, 5-6 hetes korában, amikor adtam neki pótlásnak tápit. Néha úgy éreztem, hogy éhes maradt.

De azóta nem adok neki. Egyszer vagy kétszer adtam 3 hét alatt. Most valahogy elég a tej. Meg nem akarom én, hogy olyan nehéz legyen, ha már ennyit kell kézben tartani...:o)

Olyan kis kemény húsa van, nagy pufók combok, imádom puszilgatni a kis tokáját, olyankor kitátja a száját azonnal:o)) Mindig cicit sejt, bármi a szája közelébe kerül...:o))

20130616 014.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babyorchidea.blog.hu/api/trackback/id/tr425429881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása