HTML

Baby Orchidea

2011 november 7. volt házasságunk eddigi legboldogabb napja! Aznap délelőtt, amikor halovány rózsaszínről sötét bordóra vált a teszt pozitív csíkja, már sejtettük, hogy életünk ezután szebb lesz, mint valaha. De ami következett, az mindent felülmúlt.... 2011. 07. 13.-án megszületett kicsi lányunk, Kendra, és vált múlandó életünk múlhatatlan szerelmévé. "Túl az értelmemen, ősi életem gyökereivel fogózom beléd és hallom, érzékelem, hogy súgsz valamit formáid az örök ellentéteket ellensúlyozzák színeiddel a láthatatlan ösvényt világítod meg s én vándorolok benned egyre önfeledtebb nyugalommal."

Gabika megjavult

2014.03.06. 22:42 :: Mercsi

Most már kezdem elhinni, hogy ezzel a két foggal szenvedett meg. Mert egyszerűen addig a napig, amíg ki nem bújt az első, addig folyamatosan csak sírt, sírt. Éjjel-nappal. De most már 10 napja, hogy megkönnyebbültünk, és bár Kendrához nem lehet hasonlítani, de átlagosan nehéz eset csak:o)

Február 7-e óta két lábon közlekedik főként. Persze, ahova nem lehet falmentén, vagy ebbe abba kapaszkodva eljutni, oda négykézláb megy, de az csak szükségmegoldás...

 

Egyébként majdnem egyszerre kezdte el a kettők, kb egy héttel volt csak korábban, hogy elkezdett mászni. De annyira édes, ahogy mászik, mert csapkodja a tenyerét hangosan minden lépésnél, és lefelé lógatja a fejét, és csak néha néz fel, hogy hol tart:o) Ha elindul kifele és hozzászólok, azonnal felül mindig és hátranéz:o)) Érti már a nemet egyébként! Főleg a papír zsebkendő majszolások alkalmával tanulta meg... Valahogy mindig talál egy zsebkendőt, és elkezdi csócsálni.... És ha mondom hogy Gabika, nem! akkor sokszor kiköpi egyébként. Vagy csak vigyorog rám kitolt nyelvvel. Imádom, hogy amikor mosolyog, kitolja a kis nyelvét, és picit remegteti:o)

Sérója egyre szőkébb.... Olyan fura az újszülött fotókat nézni, mintha paróka lenne rajta...

9 hónapos korára most stabilan áll, kapaszkodva ügyesen megy, de azért mondjuk a kanapén nem lehet hagyni egy másodpercre sem, mert abszolút nem vágja még, hogy ha ott továbblép egyet akkor lebucskázik.... 

Jó nagyokat koppan sokszor, de 4-5 másodpercig sír csak, akármennyire súlyos az esés...:o)

A kádban idáig gyönyörűen elvolt a maciban fekve, most már egyre többször nyafog, hogy nem akar feküdni, de az a baj, hogy ha felültetem, nincs olyan hogy ne állna fel azonnal, az meg azért még veszélyes. Szóval mostmár tartani kell sajnos, nincs lazsálás, eddig ez volt a napom leghasznosabb pontja, amikor fürödtek.

Mert ugye aludni még pont felváltva alszanak. 

Kendra egyemmeg még nyomja ezt a fél 1-től 3ig alvást, Gabika meg délelőtt egyet meg délután egyet. Szóval nincs megállás! Szoktuk mondani végkimerültségünkben Sidivel hogy nem baj Kicsikém, majd pihenünk a sírban!

Egyébként beszélget sokat, meg ha nem nézek rá, akkor "szólongat", kiabál nagyokat, nagyon hangosat, hogy odanézzek! És ha ránézek, mosolyog. Nagyon sokszor bámul engem, észreveszem hogy teszek veszek és odanézek, és "bennem gyönyörködik". Hát más ez, mint egy lány, az biztos. Tényleg néha úgy érzem, hogy egy bálvány vagyok neki. Kendránál ezt a fajta érzést sosem éreztem. Hogy szomjazik a tekintetemre, és szerelmesen mosolyog, ha ránézek:o) Ez akkor a legcsukibb, mikor overálba, sapkába bebugyolálva csak a két gombszeme meg a kis szája látszik, és úgy mosolyog ki a babakocsiból:o))

Éjszaka az 5-től 9 hónapos koráig úgy ment, hogy vagy egyáltalán nem aludtam tőle, vagy jó esetben 3-4 órát, persze száz darabra törve, nem egyhuzamban. Hát azok a reggeli szétcsúszott átjövések, mikor szinte tapogatózva jöttem át, mert full kóma voltam... Hát ez nem fog hiányozni... Mindig olyan rossz volt rágondolni, hogy még csak most kezdődik a nap, és én már hulla vagyok. Estére szó szerint mint egy lefosott kilométerkő. Fúú, igényességben, nőiességben nem értem el hatalmas magasságokat az utóbbi hónapokban! Borzasztó, ahogy kinézek....

Mostmár legalább odáig eljutottam, hogy a lakás viszonylag rendben van. De Brie vendökemp még elérhetetlen távolságokban van...

Gabika 6 hónaposan kezdett enni, addig csak szopi volt, most már csak éjszaka szopizunk egyet. És egyébként az ekcémája ezzel arányosan múlik, úgyhogy lehet hogy mégis az én tejfehérje fogyasztásom volt az ok. Na legalább származik valami jó is abból, hogy lassan elhagyjuk a szopit.

Kezd rászokni a szopikendőjére, alváshoz, tápiiváshoz nagy előszeretettel használja.

Cumizni viszont sosem cumizott, csak az ujját szopja.

Van egy olyan reflexe, hogy ha közelítek és olyan mozdulatot teszek, hogy felveszem, akkor azonnal bekapja az ujjacskáját. Az a legkonfortosabb neki, ha az ujját szopja, és a többi 4 ujjával simogatja az arcomat.

Szerencsére a csipkedést kezdi lassan elhagyni, azt nagyon nem "csíptem", főleg mikor szopi közben a mellemet csipkedte.

Mindent megeszik.

Mindent.

Sajnos amióta Kendra bölcsis, folyamatosan taknyos Gabika. Nem is tudom, mire mondják, hogy védi az anyatej. Hát őt nem. Akkor sem, amikor még csak azt ivott.

Kendrával jó tesók, de azért már kezdődik ez a "Nem Gabika!! " sőt, mostmár ha nagyon mérges, akkor "Gabi! Nem!!" 

Az azért nagyon lélekemelő tud lenni, mikor este cumiznak a kis szopósmalacok a kis ágyukban, és szép lassan bebólintanak:O) Nagyon jó nézni őket, ahogy a hálózsákban elterülve fekszenek, álmodnak...

Most egy hónapja kb, hogy úgy alszunk el, hogy egyszerre fekszenek le 8-kor, és berakom a köv 3 számot:

  1. Bagdi Bella: Pomo-pomo, (ahogy Kendra mondja)
  2. Jeszenszky István: Gate, Gate,
  3. És egy Om Gate Gate Paragate című nótát.

Ez utóbbit most felváltotta egy Szélharang című, az csak ilyen csilingelés:o)

Imádják!

Mondjuk ez főleg Kendrán látszik! Totál lemegy alfába, olyan nyugodtan alszik el, egyemmeg a gyönyörű szivét:o)

Na ennyi tellt most tőlem, lelki rezzenésekre sajnos nem jutott idő...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babyorchidea.blog.hu/api/trackback/id/tr685846824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása